Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyapszichológia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kutyapszichológia képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kutyapszichologia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
A depressziós kutya

A depressziós kutya

Ki állítja, hogy egy kutya nem lehet depressziós? Téved! A rendellenes érzelmi viselkedés hátterében gyakorta környezeti hatások állnak. Változtass rajta, s egy csapásra megszabadul a depressziótól! A kutyák egy-egy baleset vagy betegség kapcsán hosszabb-rövidebb ideig fáradtak, kimerültek, letörtek, kedvetlenek, szomorúak lehetnek. Megviseli őket a gazdi vagy a másik kutyatárs hirtelen elvesztése.

A kölyökkutyák

A kölyökkutyák

Kölyökkutyánk jellemének formálgatása közben soha ne felejtsük el azt az alapvető különbséget, amely az ember és a kutya világa között van. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kutya - ellentétben az emberrel - a szagok világában él, az orrával 'gondolkodik', és alapvetően a szaglóérzéke teszi...

A Kutya

A Kutya

A házikutya (Canis lupus f. familiaris L., 1758) a farkas domesztikációja révén jött létre. A legkorábbi háziasított kutyalelet az i. e. 12 000 körüli időből, a közel-keleti Palegawra-barlangból származik. Európában a legkorábbi leletet a türingiai Knie-barlangban találták, ez i. e. 8300 körüli időből származott. A domesztikált állat először valószínűleg a vadászatban segített az embernek, majd vigyázta a házat és csak ezután lett az állatot tenyésztő ember segítsége. Az i. e. 4-3. ezredből a délnyugat-ázsiai és egyiptomi ábrázolásokon fordul elő először, majd pedig a későbbi rajzokon már a rasszjelek is megfigyelhetők. A különböző fajták fokozatosan alakultak ki. A húsát több helyen fogyasztották, tetemét áldozatok bemutatására is felhasználták.

A kutya kiválasztásáról

A kutya kiválasztásáról

Általában hosszú vívódás után hirtelen, egyik percről a másikra döntjük el, hogy veszünk egy kölyökkutyát. Talán a fajtaválasztás is hirtelen ihlet, talán sokáig latolgattuk, hogy melyik típus illik hozzánk leginkább, de amikor döntöttünk, akkor most, azonnal szeretnénk döntésünk gyümölcsét magunkhoz szorítani, simogatni, gyömöszölni. Talán ez a kölyökvásárlás legnagyobb csapdája. Ugyanis mi történik ilyenkor? Előhalászunk egy Kutya újságot, felhívogatjuk a csábítóbbnál csábítóbb hirdetések feladóit és lenyomozzuk, hogy hol van kiskutya. Betuszkoljuk családtagjainkat, barátainkat az autóba, és elindulunk a legközelebbi címre. Ez az egész folyamat nem tart tovább egy-két délutánnál - holott társunkat 13-15 évre vesszük magunkhoz!

A kutya mint az emberi viselkedés modellje

A kutya mint az emberi viselkedés modellje

Naponta tucatnyi alkalommal kapjuk el és követjük embertársaink pillantását. Önkéntelen tevékenységünk során egyben arra is következtetünk, mire gondolnak éppen. Mivel legközelebbi rokonaink, a csimpánzok is követik mások tekintetét, nyilvánvalónak tűnt, hogy ők sem lehetnek közömbösek mások figyelmi állapota és gondolatai iránt. Ám az aprólékos laboratóriumi kutatás nem erősítette meg ezt az elképzelést, noha az egyértelművé vált, hogy a csimpánzok valóban jól követik az emberi tekintetet. Nem hagyják becsapni magukat, ha a tekintet útjában átláthatatlan akadály áll, sem akkor, ha a céltárgy közel van hozzájuk, de mégsem elérhető. Úgy tűnik azonban, hogy a tekintetkövetés közben a csimpánzok az emberekkel ellentétben mégsem igyekeznek kikövetkeztetni, hogy a másik mire gondolhat. Példa erre az a kísérlet, amikor az állatok nem találtak meg egy elrejtett táplálékot, ha a kísérletvezető kizárólag tekintetével jelezte a táplálék hollétét. Sőt, még abban az esetben is nehézségeik támadtak, amikor a kísérletvezető ujjal, kézzel vagy karral mutatott. Ezzel szemben a kutyák - fajtától függetlenül - könnyen megoldják ezt a feladatot. A kutyák megbízhatóan követik a fejjel, szemmel, kézzel történő mutatást, még akkor is, ha a céltárgy a kézzel átellenes oldalon van, vagy mozdulatlanul mutat egy irányba, esetleg a mutató személy a mutatással ellenkező irányba halad.

A kutya számára szükséges tápanyagok

A kutya számára szükséges tápanyagok

Lássuk részletesen mit érdemes tudnunk az egyes összetevőkről! 1. Szénhidrátok A szénhidrátokból nyeri ki a kutya az éltető energiát. A rizs-, a kukorica- és a búza kiváló szénhidrát-forrás. A krumpli is sok értékes tápanyagot tartalmaz, azonban keményítő tartalma miatt nehezebben emészthető. A rizs az állat számára ideális, mert könnyen megemészthető. 2. Zsírok Energiát adnak, ragyogó bunda és egészséges bőr elérésében nagy szerepük van. Ízletesebbé teszik a táplálékot, és elősegítik a zsírban oldódó vitaminok felvételét. Amikor a zsírokról esik szó, meg kell említenünk az Omega 3, illetve az Omega 6 zsírsavakat. Az Omega 6 fontos az egészséges bőr, a szőrzet és az izomzat fejlődésének érdekében. Emellett segíti az idegrendszer működését, és biztosítja a szem és a látás élességét. Az ideális az, ha a táplálékban egymáshoz viszonyítva 1:5 arányban találhatóak meg, így megfelelően tudnak hasznosulni. Érdekes adat, hogy a napraforgó olajnak magas az Omega 6 tartalma, ugyanakkor Omega 3 zsírsavat egyáltalán nem tartalmaz. Magas Omega 3 zsírsav tartalom a halakból származó zsírokban található meg. 3. Fehérjék A fehérje a növekedéshez, regenerálódáshoz szükséges. A fehérjék felelősek az izomzat erősítésért, a növekedésért. Sok fehérjét találunk az alábbi élelmiszerekben: hús, tojás, hal, állati belsőségek.

A kutya tíz kérése

A kutya tíz kérése

Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek, vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel! Ne szidj, és ne büntess szigorúan! Neked van munkád, szórakozásod, barátaid és céljaid, de nekem csak Te vagy!

A kutya viselkedési problémái

A kutya viselkedési problémái

A kutyákat meg kell tanítani a megfelelő magatartásra. Egyes kutyák könnyebben tanulnak, mások nehezebben. A következő oldalakon a leggyakoribb problémák megoldásait találhatod meg. A kutyák nem azért viselkednek rosszul, mert bosszantani akarnak téged. Egyszerűen csak kutyák! - Azért ugat, mert így kommunikál, és szeretne mondani neked valamit. - Azért ás lyukakat a szép kertedbe, mert kiszagolt valamit a föld alatt. - Azért rág össze mindent, például a kedvenc bútoraidat, mert nő a foga, és ez csökkenti a kellemetlen érzést. - Azért kezd el eszeveszetten üldözni minden mozgó dolgot, mert az ösztöneit követi. - Ha agresszív, azért teszi, hogy megvédjen téged. - Felugrál rád, mert örül neked, nem tudja, hogy ez rossz. Ezért neked, mint jó gazdinak ezeket a dolgokat is meg kell tanítanod neki. Előtte azonban gondold át, nem áltanosabb probléma húzódik-e a háttérben.

A kutyatartás aranyszabályai

A kutyatartás aranyszabályai

Egy kölyökkutyára, akár egy csecsemőre egész nap figyelni kell, tanítani, egyengetni az útját, hogy megismerkedjen a világgal és a családdal, ahova élete végéig tartozni fog. Míg a gyermekek felnőnek, a kutyák mindig olyanok maradnak mint egy gyerek. Most összeszedtük a kutyatartás legfontosabb és leghasznosabb szabályait, ami megmutatja az utat a gazdi és kedvence közti ideális kapcsolathoz.

Hirdetés
A kutyatartás szempontjai

A kutyatartás szempontjai

Minden kutya szereti, ha van saját helye, ahol biztonságba érezheti magát. A hely legyen huzatmentes, és biztosítson meleget a kutya számára. Egy műanyag kutyafekhely egy kis matraccal megfelelő, falának tud támaszkodni alvás közben, és a matrac is kényelmet biztosít. A fekhely legyen mosható és kényelmes. A műszőrmék amellett, hogy jól moshatók, melegek is, és a kutyák szeretnek beleburkolózni. Egy másik közkedvelt típus az ún. babzsák ágyak, amelyek jól szigetelnek, a kutya testéhez idomulnak, és nagyon kényelmesek. A fonott kosarak, amelyek egy időben közkedveltek voltak, viszont nehezen tisztíthatók, és a kölyökkutyák összerághatják.

A kutyatartásról

A kutyatartásról

Sok esetben nevelés híján, vagy jó nevelés ellenére is vad lesz a kutya. Mivel a kutya olyan akár egy gyermek, gazdája tulajdonságai átragadnak rá, a hétköznapokban látott viselkedést tekinti tanulási alapnak, így hiába a kiképzés, ha a gazdi tör-zúz, a kutya sem lesz kiegyensúlyozott.

Agresszió

Agresszió

Az utóbbi években egyre gyakrabban szerepelnek a sajtóhíradásokban a kutyák emberek elleni támadásai. Emiatt a köztudatban az a téves kép alakulhat ki, hogy a kutyák megváltoztak, veszélyesebbek lettek, ezért valamit tenni kell ellenük, valamint a kutyatartás visszaszorítása érdekében. Ez a jelenség meg nem értését tükrözi, ugyanis a probléma hátterében emberi hibák állnak, ezért a kutyák büntetése nem hozhat megoldást!

Alfa Dog Kutyaiskola

Alfa Dog Kutyaiskola

Kutyabemutatók: engedelmességi, őrző - védő és akadálypálya gyakorlatok bemutatása, kommentálása, a kultúrált kutyatartás alapjainak bemutatása. Egyéb ügyességi, és egyénileg betanított feladatok. Vállalunk kutyabemutatókat közületek, iskolák, óvodák, magánszemélyek, vállalkozások rendezvényein. Állatvédő egyesületektől, gyepmesteri telepektől örökbefogadott ebek tanítását kedvezményesen végezzük.

Apróhirdetés Kutya

Apróhirdetés Kutya

Apróhirdetés ingyen - Ingyenes apróhirdetés feladás magánszemélyek és cégek számára is egyaránt korlátlan számban. Apróhirdetési rovat között ingyenes böngészés. Az általános témákon felül itt adható fel hirdetés, és böngészhető az Agrár, Vadász, Horgász, az Ingyen játékok között. Természetesen megtalálható Ingatlan, jármű, állás, elektronika és sok más ingyenes apróhirdetés.

Az eledelét féltő, agresszív kutya

Az eledelét féltő, agresszív kutya

Ahhoz, hogy megértsd a kutyáknál előforduló agressziót, azt is meg kell értened, mi váltja ki az agresszív viselkedését. A kutyák ösztönszerű táplálék féltésének gyökere a farkasfalkákban előforduló viselkedéshez vezethető vissza. Amikor a kutyák úgy gondolják, hogy egy másik állat veszélyt jelent számukra, a falka túlélése érdekében elkezdenek őrt állni. Minden kutyában megvan a táplálékot védő ösztön; ezt olyankor tör a felszínre, amikor fenyegetve érzi magát evés közben.Nagyon fontos megakadályozni ezt a fajta viselkedési formát. Íme néhány már bevált és hatékony módszer: Amint a kutya tálkáját a földre helyezted, óvatosan simogasd meg az állatot! Aztán menj el onnan és hagyd a kutyát enni! Ez megerősíti bizalmát, így kedvenced mások jelenlétében is bármikor nyugodtan tud majd táplálkozni. Ez különösen hasznos lehet, ha a kutyád hosszú utakra kell elkísérjen vagy ideiglenesen kutyaotthonban vagy megőrzőben kell majd maradnia. Evés közben közelíts felé és dobálj a tálkájába finomságokat! Ha ezt egy-két hónapig így teszel, a kutya a jövőben pozitív élménnyel fogja társítani, ha valaki evés közben közeledik hozzá. Ez az asszociáció nagyban csökkenti a kutya agresszivitását evés közben.

BVSE-MNJK

BVSE-MNJK

Az oktatásokat három okleveles kutyakiképző és egy kiképzősegéd vezeti. A képzés pozitív megerősítés szerinti oktatásra épül, ahol a játék és jutalomfalat, mint motiváló eszközök, kapnak nagy szerepet. A részvétel, fajta és korhatár független, egyéni és csoportos foglalkozások keretében történik. A csoportos foglalkozásokon a kutyák egymás iránti szocializálásukat tartjuk elsődlegesnek.

Ceaser Milan

Ceaser Milan

A kutyád az őrületbe kerget? Agresszív, ideges, félénk vagy egyszerűen csak túl feszült? Négylábú barátod talán valami megszállottja - felugrál mindenkire, aki belép az ajtón, vagy azzal nyaggat, hogy újra és újra eldobd neki ugyanazt a koszos teniszlabdát? Vagy esetleg úgy érzed, a te kutyád tökéletes, de szeretnéd, ha kettőtök kapcsolata még teljesebb lenne? Szeretnéd megtudni, mi motiválja? Szeretnél bepillantást nyerni a világába, hogy szorosabb köteléket alakíthass ki vele? Ha ezen kérdések bármelyikére igennel feleltél, akkor jó helyen vagy.

Tuti menü