Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyapszichológia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Ceglédi - Hobbi [2. oldal]
részletek »

Kutyapszichológia képes leírás: Ceglédi - Hobbi [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kutyapszichologia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Ceglédi Kutyasuli

Ceglédi Kutyasuli

Balogh László vagyok, 1991 óta foglalkozom kutyákkal. A kutyák szeretetét még gyerekkoromból hoztam magammal. A versenyszellem már kissrácként bennem volt,versenyszerűen sportoltam hosszú éveken keresztül.

Cerberos Kutyaiskola

Cerberos Kutyaiskola

Iskolánk alapfokú tanfolyama biztosítja a kutyák szocializációját, engedelmességét. A gazdikat megtanítjuk, hogyan értsék meg kedvencük cselekedetit, és miként viselkedjenek, hogy tökéletes összhang alakuljon ki közöttük. Minden viselkedészavart mutató ebbel külön foglalkozunk.

Családi kutyák képzése

Családi kutyák képzése

Családi kutyák képzésével foglalkozó honlap, témája tanácsadás kutyatartásról, kutya nevelésről, kölyökválasztásról. A honlap által ajánlott szolgáltatások : kutyakiképzés, kutya szállítás, kutyasétáltatás, megőrzés. Érdekes cikkeket, tippeket, tanácsokat olvashatnak a honlapot látogatók, rövidesen sok szép kép, fajtaleírások is láthatóak lesznek. A kiképzést okleveles kiképző végzi, humánus, pozitív megerősítésen alapuló módszerekkel. Cél, hogy a gazdik megértsék a kutyáikat, meg tudják adni nekik, amire szükségük van, és kiegyensúlyozott, jó kapcsolat alakuljon ki közöttük.

Cvsibész Kutyaiskola

Cvsibész Kutyaiskola

Az iskolánk azért alakult, hogy segítse a gazdákat abban, hogy kialakíthassanak egy olyan életmódot, melyben kutyájuk megőrizheti egészségét, kiegyensúlyozott, teljes életet élhet. Módszerünk - a Tükör módszer - az egyik legkorszerűbb technika a kutyakiképzésben, mely Korom Gábor vezető kutyakiképző irányításával a Népszigeti Kutyaiskolában született, sok éves kutatás eredményeként. Segítségével lépésről-lépésre egyszerűvé és átláthatóvá igyekszünk tenni az ember és a kutya viszonyát a farkasfalka szabályainak felhasználásával.

Dog Plusz Kutyaiskola

Dog Plusz Kutyaiskola

A kutya nem csak az ember legjobb barátja, hanem igazi társ, ha megfelelően gondoskodunk róla. A gondoskodás az etetés és a megfelelő életkörülmények biztosítása mellett, mozgástér, játék, és fejlődési lehetőség biztosítását is jelenti. A kutyák nagy része szívesen tesz gazdája kedvére, és megfelelő tanítással könnyen megérti, mi a jó, és mit nem szabad. Kutyakiképzőként próbálom az embereknek megmutatni, hogyan hozhatják ki kutyájukból (és magukból) a legjobbat. Nem az a célom, hogy minden kutya hibátlanul hajtsa végre a különböző feladatokat, hanem hogy a gazda és a kutya között a lehető legjobb kapcsolat alakuljon ki, hogy élvezni tudják az együtt töltött időt. Minél több gazda és kutya ismeri az alapvető viselkedési normákat, annál kevesebb konfliktus lesz ember és kutya között. Kevesebb kutyatámadás éri az embereket, és kevesebb brutális bántalmazás éri a kutyákat. A Dog Plusz Kutyaiskola fő célja, hogy Magyarországon kialakuljon egy olyan kutyatartási kultúra, mely által jobbá tehetjük saját és négylábú társaink életét.

Eb-Dorado Kutyakiképző

Eb-Dorado Kutyakiképző

2009-ben megalakítottuk az Eb-Dorado Kutyakiképző és Tenyésztő Sportegyesületet, mely ma az iskolát működteti. Az üzemeltetés és az építkezés költségeit a törzstagság által fizetett tagdíjakból, a csoportos képzés bérleteinek árából, valamint pályázatok, szponzori támogatások elnyeréséből fedezzük. Non-profit szervezetként minden anyagi forrásunkat az infrastruktúra megteremtésére és fenntartására fordítjuk. Csapatunk létszáma, és a hozzánk járó kutyatartók népes tábora viszonylag gyors fejlődést tesz lehetővé, a társadalmimunka-napokon mindig látványos és jelentős változásokat sikerül elérnünk iskolánk építésében, szépítésében.

Ebmester tudnivalók

Ebmester tudnivalók

A kutya választás életünk nagyon fontos döntése. Többévre szóló, mondhatni visszavonhatatlan választás. Az első és nagyon fontos szempont, hol szeretnénk tartani a kutyát. Bérlakásban, társasházban, esetleg családi házban? Az adott közeg jelentősen befolyásolhatja döntésünket. Az első két esetben nem csak tőlünk függ a választás, sajnos itt figyelembe kell vennünk szomszédaink véleményét is. Míg az utolsó esetben, csak rajtunk és családunkon múlik a döntés. Ha már eldöntöttük a kutya méretét, akkor ezen belül keressük meg, a nekünk legszimpatikusabb fajtát.

Eboktató tanácsadás

Eboktató tanácsadás

Szeretné kutyáját képeztetni? Nevelési kérdésekben bizonytalan? Többet kíván megtudni a kutyáról, mint élőlényről? Elutazna, de nincs kire bíznia kedvencét? Ez a honlap Önnek is készült! Kellemes időtöltést!

EMDE Bajai Kutyakiképző Iskola

EMDE Bajai Kutyakiképző Iskola

Minden kutyát szerető és kutyával jó kapcsolatot kívánni akaró Hölgyet és Urat várunk iskolánkon. Szeretnénk, ha országunkban minél többen tudnának valóban jó kapcsolatot felvenni kutyájukkal. A kutyázás nemcsak szórakozást, hanem egészséges sportot is jelenthet, sőt fiataloknak szakmát is. A sport szempontjából szeretnénk megújítani a 70-es, 80-as évek munkáját, amikor is iskolánknak olyan sok jó kutyása és csapata is volt, hogy munkakutya-bajnokságok sorait nyertük.

Hirdetés
Fürdetés

Fürdetés

Ha már jól kiokítottuk magunkat a szőrtípusokat illetően, akkor azt sem árt tudni, mi is a helyzet a fürdetéssel. Egyáltalán szükséges-e fürdetni kutyánkat vagy csak bizonyos fajtáknál szükséges az effajta 'beavatkozás'? S ha már egyre okosabbak vagyunk kedvencünkkel kapcsolatban, a pancsolás se maradjon ki a sorból! Vannak kutyák, akiknek lételemük a fürdés, történjen az egy tóban vagy egy folyóban, de még akár a fürdőkádban is. Más fajták egyenesen irtóznak a víztől, s csak nagy kínszenvedések árán tudják elviselni a fürdést. Alapvetően ez érthető is, hiszen mi, emberek sem vagyunk egyformák. Visszatérve pár szó erejéig a szőrápolásra, jó tudni, hogy a rendszeres kefélés eredménye gyönyörű szép bunda lesz, mégsem elég csak így ápolni kedvencünk szőrét, időnként szükséges őt megfürdetnünk is.

Gesztusok

Gesztusok

A kutya pózolásával, faroktartásával, arcjátékával, hangadásával közli belső állapotát, vagy szándékait a környezet felé, hiszen ő képtelen megtanulni, megérteni nyelvünket. A szavakat kísérő mozdulat és a szavak hangszíne azért fontos a kutya számára, hogy jobban megértse szándékainkat. Az ember közlési gesztusait a kutya könnyen megtanulja, mert számuk nem nagy, jelentésük pedig csaknem azonos a kutya által használtakkal (pl. fenyegetés). A kutya közlésrendszerében kiemelt szerepe van a szagjeleknek, melyekkel territóriumukat, azaz azt a 'vadászterületet' jelzik, ahol a kutya él. A vizelési pontokat folyamatosan felkeresik, és vizeletükkel újból megjelölik mozgásterük határát. A területbirtokló magatartás főleg a kanokra jellemző. A kutya agresszivitását legközvetlenebb és leggyakoribb módon a területvédelem válthatja ki.A territóriumba behatolt állat vagy ember egyaránt lehet a 'támadás' célpontja. Agresszivitás főleg akkor alakulhat ki, ha hiányzik a domináns gazda, ill., ha a kutya elzártan él, csak kevés emberrel, kutyával van kapcsolata. Az elkerülési viselkedés és az agresszivitás a szociálisan rosszul nevelt állatra jellemző viselkedési forma.

Happy Dog Kutyaiskola

Happy Dog Kutyaiskola

Megalakulásunk óta munkálkodunk a kultúrált kutyatartás népszerűsítésén és felkészítjük sportolóinkat a hazai és nemzetközi versenyekre. Ma már egyre több iskolán igyekeznek megvalósítani azt a kultúrált környezetet, ami nálunk már sok éves gyakorlat. Munkánkban felhasználjuk a legkorszerűbb technikai eszközöket (számítógép, Internet digitális- és videotechnika).

Harcias ebek

Harcias ebek

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy módszerem nem alkalmas az agresszív kutyák természetének megváltoztatására. Bizonyos fajtákat egyenesen a harcra szelektáltak, ezek esetleges vérengző meg¬nyilvánulásait én sem tudom eltüntetni. Amire szeretném megtanítani a gazdákat, az az, hogyan kezeljék kutyáikat, hogy azok agresszív ösztönei lehetőleg fel se ébredjenek. Kérem önöket, ha ilyen kutyafajtával dolgoznak, a legnagyobb körültekintéssel gyakoroljanak velük!

Hasznos tanácsok

Hasznos tanácsok

Sok kutya gyakori viselkedési problémáit az unalom okozza. Íme néhány tipp, hogy a kutyád ne unatkozzon és véget vethess a problémás viselkedésnek. Sok kutya gyakori viselkedési problémáit az unalom okozza. Amikor a kutyád elunja magát, megtalálja a módját, hogy önmagát szórakoztassa. Ez helytelen rágáshoz, túl sok ugatáshoz és ásáshoz vezet. Míg a képzés is segíthet néhány ilyen probléma leküzdésére, egy csomó más dolog is van, amit a kutya destruktív viselkedése ellen tehetünk. Íme néhány tipp, hogy a kutyád ne unatkozzon és véget vethess a problémás viselkedésnek: Ügyelj arra, hogy a kutyád elegendő mozgásban részesüljön! A kutyád valószínűleg megkeresi a módját, hogy levezesse fölösleges energiáját és leküzdje az unalmát. Mi lehet jobb módszer az energia levezetéséhez, mint a mozgás? Sokféleképpen lehet a kutya napi rutinjában mozgást bevezetni. Egyszerű megoldások is léteznek, mint például egy séta a környéken vagy egy hozd-ide parti a hátsóudvarban. A magas energiaszinttel rendelkező kutyáknak viszont ennél többre van szükségük. A border collie, a pitbull és más, energiával teli kutyák számára, inkább a futás vagy az agility-hez hasonló kutyasport ajánlott.

Házikedvencek

Házikedvencek

Kicsi csivava vagy óriás dán dog? Hosszú szőrű vagy rövid szőrű? Mindegy, milyen kutyád van, vagy milyet szeretnél, itt megtalálsz mindent, amit a kutyákról tudni lehet. Felelős állattartás, tenyésztők, apróhirdetés, állatorvosi tanácsadás!

HEROSZ Kutyaiskola

HEROSZ Kutyaiskola

Szita Gyöngyvér vagyok, jelenleg az ELTE földtudomány szakos hallgatója. Az engedelmességi órákat tartom a kutyaiskolában. Kutyás pályafutásom hét évvel ezelőtt kezdődött. Ekkor kaptam első kutyámat egy kis három hónapos mudi személyében. Vacak, mint minden valamire való mudi rengeteg energiával rendelkezett és rendelkezik a mai napig, ezért kénytelen voltam kitalálni valamit amivel le tudom kötni egy kicsit. Rengetegiet jártunk kirándulni, sétálni, majd elmentünk egy közeli kutyasuliba is. Ekkor szerettem bele a kutyázás -ba. Azóta sikeresen letettünk egy engedelmességi vizsgát, jártunk több helyre agilityzni, manapság a dog-dancing-nek hódolunk.

Hobbi Kutyaiskola

Hobbi Kutyaiskola

A képzés nevelésből, szoktatásból és a konkrét feladatok megtanításából áll. A nevelés a képzés előkészítője. Neveljük és szoktatjuk kutyánkat különböző helyzetekhez, zajokhoz, körülményekhez. Ha ez sikeres volt, kutyánk minden helyen, időben képezhető lesz. Ebben az időben történik a szocializálás, más kutyákkal játékos együttlétek. (kölyökkutya-szocializáció, nevelés - képzés, csoportfeladatok, tapasztalatok szerzése, érdeklődés és a környezettel való kommunikáció tanulása)

Tuti menü