Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyapszichológia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Hogyan - Kutyabajnok [3. oldal]
részletek »

Kutyapszichológia képes leírás: Hogyan - Kutyabajnok [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kutyapszichologia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Hogyan neveljük szobatisztaságra a kölyökkutyát?

Hogyan neveljük szobatisztaságra a kölyökkutyát?

A kölyökkutya sikeres szobatisztaságra nevelése érdekében követheted az alábbi tanácsokat. Ezek a tippek bármilyen kutyafajtára alkalmazhatóak. Egy próbát megér! A család minden tagját be kell vonni a folyamatba. A kiskutya is ily módon szocializálódik. Amikor a kutyus figyelmet igényel, bárki segíthet. Mégis, ezt a tevékenységet felügyelni kell, ha 10 év alatti gyerekek is vannak a családban. Le kell szögeznünk, hogy ugyanazt a nevelési módszert kell alkalmaznia a család minden tagjának. A kiskutya összezavarodik bármilyen változástól. Például ugyanazt az utasító szót kell használni a dolga végzésével kapcsolatban, hogy a kiskutya megszokja. Az új kiskutyád megérdemli, hogy maximális figyelmet fordíts rá. Ha sok baleset fordulhat elő, az azt jelenti, hogy a kutyus nem kap elég figyelmet.

Hogyan tartsunk lakásban kutyát?

Hogyan tartsunk lakásban kutyát?

Hogyan tartsunk lakásban kutyát? Sokan lakótelepen, lakásban tartanak kutyát. A gyorsan növő kis 'gombóc' azonban okozhat már kellemetlen perceket. Nézzük meg, mit lehet tenni ilyenkor, mik a gyakori problémák: Bepisil, amikor hazaérkezünk Kb. egy éves korig kutyánk még nehezen tartja vissza a vizeletet. Természetesen ez kutyánként változó. Függhet a mérettől, fajtától, van-e gyulladás a szervezetében, időben levittük-e sétálni. Ha ezen a korszakon túl van a kutyánk és már teljesen szobatiszta, mégis azt tapasztaljuk, hogy hazaérkezésünk alkalmával 'örömében' bepisil, tesszük fel a kérdést: miért van ez? Tapasztalatom szerint az örömnek nem sok köze van ehhez. Ahhoz inkább, hogy otthon ki tölti be a vezető szerepet. A gazdi vagy a kutya. Saját megfigyelésem azt mutatja, hogy amíg ez a viszony a kutya és gazdi között nem rendeződik, addig minden hazaérkezéskor a kutya vizelni fog, mintegy megjelöli a területét. Másik ok lehet, ha egy kutya sokáig ingerszegény környezetben él. Ilyen esetben is előfordulhat, hogy hazaérkezésünkkor végzi el a 'dolgát' a kutya. Folyton ugat Ha kutyánk ugat, nézzük meg miért teszi. Ha jelez, dicsérjük meg, és csak aztán mondjuk neki, hogy elég. Ha folyton ugat, lehet, hogy fél, vagy épp ellenkezőleg. Vezérnek érzi magát, és ő szeretné megoldani a problémát. Ebben az esetben érdemes megnézni a gazdi és a kutya viszonyát.

Hogyan változtassunk a kutya nem kívánt viselkedési formáin?

Hogyan változtassunk a kutya nem kívánt viselkedési formáin?

Amikor a kutyák nagy izgalmakon mennek keresztül, furcsán viselkednek. A túlzott izgalmi állapot okai sokfélék lehetnek. Ha például egy olyan kisvadat látnak meg, mint egy mókus, nyúl, vagy egér - izgalomba jönnek. A kutyák, az emberekhez hasonlóan, bizonyos szagokra és hangok hallatára is izgalomba jöhetnek. A kutyák érzékszervei rendkívül kifinomultak, ezek segítenek nekik a túlélésben. A kutyák nehezen kontrolálják a külső ingerekre való reakciójukat. Az ingereket csak kemény kiképzés eredményeképpen lehet elérni a kutyáknál. Csupán idő, kitartás, és pozitív hozzáállás kell ahhoz, hogy a kutyát arra idomítsd, hogy uralkodni tudjon az ösztönein, és ne jelentsen veszélyt a társadalomra. A következő cikk olyan kutya viselkedési formát mutat be, amit jobb, ha megtanultok közösen kontrolálni.

Kalocsai kutyaiskola

Kalocsai kutyaiskola

2003 januárjában kezdtük meg a kutyakiképzést Kalocsán vendégpályán. Jelenleg egy csodálatos erdő közepén, nagyon jó társasággal várunk minden kutyabarátot, illetve kutyázni vágyót. Sok szeretettel fogadjuk a kis- és nagytermetű, fajtatiszta és keverék kutyusokat is. Ha nincs elég időd, bentlakással is megoldjuk kutyád oktatását. Ha nyaralni szeretnél és kedvencedet nem tudod magaddal vinni, szólj nekünk bátran, és panziónk ajtaja nyitva áll majd.

Keszthelyi Kutyaiskola, Kutyasport

Keszthelyi Kutyaiskola, Kutyasport

A keszthelyi kutyaiskola a 80-as évek elején alakult. A MEOE tagjaként sportkutyák képzése hobbi célból ( világversenyeken való részvétel ) és évi két engedelmes tanfolyam levezénylése tartozik főbb tevékenységi körünkbe. Célunk, hogy minden problémával hozzánk forduló kutyabarátnak segítséget nyújtsunk. Sportkutyák képzése révén tartunk őrző-védő, engedelmes foglalkozást és nyomozást is.

Kiskutya

Kiskutya

Amikor a családba új jövevény érkezik, a gazdik azt sem tudják mivel kedvezzenek az édes kis csöppségnek, mivel járjanak kedvébe. Gondolom mindenkinek nyilvánvaló, hogy a megfelelő táplálásnak nagy szerepe van a pici eb egészséges fejlődésében. Most a tévhiteket feloszlatva olvashattok néhány hasznos jó tanácsot.

Kiskutya - szobatisztaság

Kiskutya - szobatisztaság

Egy kiskutyának néhány óránként szükséges elvégeznie dolgát. A gyakoriság később csökkeni fog, ahogy idősebb lesz, és jobban tudja kontrolálni. Amikor kicsi, az alábbi időszakokban mindig vidd a kijelölt helyre: - Reggeli sétáltatáskor - Alvások után - Minden étkezés után - Minden játék, vagy tanítás után - Ha hosszabb ideig egyedül van, miután hazaérsz - Közvetlenül lefekvés előtt Ha minden nap, a nap ugyanazon szakaszában viszed ki őt, mindkettőtök számára kellemes rendszerességre szoktatod, mely meglátod, nagy előny lesz majd a jövőben. Segít kialakítani egy napi rutint, melynek eredményeképpen ő meg fogja várni, míg a legközelebbi alkalom eljön és kiviszed őt. Emellett, tanulj meg felfigyelni a jelekre, amivel a kutya jelzi, hogy ki kell mennie. Mint például: körbe-körbe szaladgál, vagy ha feszült pofával bámulja az ajtót.

Kiskutya fejlődése

Kiskutya fejlődése

Ahhoz, hogy megértsd a kutyádat, és alkalmazkodni tudj képességeihez, elengedhetetlen megismerkedned a fejlődési szakaszokkal, amik különböző életkorokban jellemzik. Ne feledd azonban, hogy ezek általános gyakorlatot írnak le, melytől a személyes egyéni ritmus eltérhet, ezért mindig figyeld a reakcióit. A kiskutya fejlődési szakaszai 3-5 hetes kor: Már látnak, hallanak és a szaglásuk is kifejlődött. Érzékeik fejlődésével a környező világ tudatossá válik számukra. Az alom többi kölykével közösen kezdi el felfedezni szűk környezetét: sétálás, ugatás, farok csóválás, játszadozás, harapdálás. 5-7 hetes kor: Kiskutya társaikkal ismerkednek és megtanulják a kutya létet. A függetlenség első jelei érzékelhetők magatartásában. Elkezdi felfedezni a világot, mérhetetlen kíváncsisággal. A félelemérzete alacsony, mert azt elnyomja az újdonság varázsa. Emiatt ez kiváló időszak arra, hogy óvatosan elkezdjünk megmutatni neki dolgokat. Emberekkel is szerezzen testközeli tapasztalatokat.

Kutya a gyerekkel

Kutya a gyerekkel

Négylábú testőr vagy időzített bomba? Körképünk harmadik, befejező részében a kutya, gyerek és család kapcsolatáról írunk. Kutya és gyerek - a filmekből, regényekből és a valós életből is jól ismert idilli párosítás. Felhőtlen boldogság, játék, kacagás, biztonság a négylábú testőr védelmében. Ugyanakkor a másik oldalon véresre mart kicsiny kezek, betört koponyák és a szomorú statisztika: a kutyaharapások leggyakoribb áldozatai a gyerekek. Hát akkor most mi is az igazság: való-e a gyerek mellé kutya, vagy sem?

Hirdetés
Kutya a lakásban - miért ne?

Kutya a lakásban - miért ne?

Nagyon szigorú vélemények szerint nem szabadna lakásban kutyát tartani - az nem jó a gazdinak, a kutyusnak meg végképp. Kislakásban élő tulajdonosok szerint viszont szeretettel, odafigyeléssel és törődéssel teljessé tehető a városi kutyák élete is. Sokkal többen szeretik a kutyákat, mint ahányan kertes házban élnek. Ebből következik, hogy sokan tartanak messze nem ideális helyen, olykor szűk lakásokban kutyust. Egyes négylábúakat a gazdik szinte családtagként kezelnek, és az ilyen szerető környezetben még egy panellakásban is lehet jó sora a kutyának. Persze a komfortérzet kialakulásához néhány szabályt be kell tartania az eb tulajdonosának, akinek kötelessége kutyáját is megtanítani bizonyos viselkedési formákra.

Kutya a lakásban? Nem lehetetlen!

Kutya a lakásban? Nem lehetetlen!

Chihuahua. Ez az apró, mindössze 15-20 cm magassággal büszkélkedő eb számtalan reklám nélkülözhetetlen alakja. Apró termete, őzike szemei, denevérre emlékeztető fülei közismertté tették. Mérete fordított arányban áll árával: a világ egyik legkisebb kutyája lévén, az egyik legdrágább is. Apró termete ellenére heves vérmérsékletű: minden zajra figyelmes, és megugatja az idegeneket. Tacskók. Ha tacskót szeretnénk, már nem kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni. Kedves, nyugodt állat, minden környezethez kitűnően alkalmazkodik. A választásnál fontos szempont lehet, hogy luxus-ebet, vagy vadászathoz tenyésztett fajt választunk. Előbbi jobban érzi magát a lakásban, míg az utóbbi sokkal edzettebb. Bichon frise. Nem tudom, érdemes-e egy-egy fajt jellemezni, hiszen minden kutya külön egyéniség. Egy azonban biztos: e faj képviselői, mintha lakásba lennének teremtve. Rendkívül emberszerető, játékos kutyák, ugyanakkor nem rendetlenkednek, és jobb esetben a gazdi papucsát sem szedik szét, ha nem foglalkozunk velük. Bár mozgékony kutyák, képesek realizálni, ha a gazdi nem ér rá, s ekkor inkább az alvás mellett döntenek.

Kutya Hidroterápia - rehabilitációs központ kutyáknak

Kutya Hidroterápia - rehabilitációs központ kutyáknak

A bioptron lámpa (polarizált fény) használata egy olyan fényterápián alapuló módszer, mely pozitív és szelíd hatást gyakorol a szervezet biológiai rendszerére. Ez a módszer sajátságosan aktiválja az öngyógyító erőket, segíti a szervezetet és beindítja a regeneratív folyamatokat. Ideális kiegészítője a hagyományos orvosi kezeléseknek. Naponta használható. Különösen alkalmas csontok, törések, repedések gyógyulási idejének csökkentésére. A színek gyógyhatásának használata tökéletesen természetes megoldás, hiszen maga a természet is alkalmaz színterápiát napfelkeltétől napnyugtáig.

Kutya nevelési tanácsok - alapelvek

Kutya nevelési tanácsok - alapelvek

A kutya nevelését nem szabad a legbonyolultabb dologgal kezdened. Szépen fokozatosan. A sikeres idomításhoz nyújtanak segítséget az alábbi alapelvek. Az idomítás nagyon fontos minden kutya számára. Nemcsak az alapvető kommunikációt segíti, mellyel jobban megérthetitek egymást, hanem sok örömöt okoz, az együtt töltött idő remek szórakozássá válhat mindkettőtök számára. Ideális esetben a kutya 8-10 hetes korában kell megkezdeni a tréninget. Ebben az időszakban még könnyebb befolyásolni a viselkedését, ez az az időszak, amikor az állat a legkönnyebben tanul. A közhiedelemmel ellentétben azonban, az idősebb kutyákat is lehet tanítani, csak nehezebben, mivel először le kell szoktatni a rossz viselkedésről, majd meg kell tanítani neki a helyeset.

Kutya névnap

Kutya névnap

Kutyanévnap? Igen! Mint köztudott, nagyobb öröm adni, mint kapni. Íme, eggyel több alkalom arra, hogy örömet szerezzünk - magunknak. Négylábú kedvencünknek úgyis az a legnagyobb boldogság, ha minket szolgálhat. Csak bele kell nézni a szemébe.

Kutya szobatisztaságra nevelése

Kutya szobatisztaságra nevelése

A kutyatulajdonosok általában a maguk érdemének tulajdonítják a kutya szobatisztaságra nevelését, bár ez az ösztön minden kölyökkutyában megtalálható. A kutyák többsége önmagától válik szobatisztává, a gazdának főleg csak támogatni kell, és a szabadba való kijutás lehetőségét biztosítani. A legtöbb gond abból adódik, hogy a kölyökkutyák vizelet- és széklet-visszatartó képessége nem éri el azt a szintet, mint a felnőtt kutyáké, így gyakrabban kell kimenniük, a gazdának az első figyelemfelkeltő jelzésekre is reagálni kell.

Kutya-tár

Kutya-tár

Az oldal kutyafajták leírását, illetve kutyafajtákkal kapcsolatos cikkeket, írásokat tartalmaz. Remélem könnyen áttekinthető jó oldalnak találja, és többször visszatér majd. Nem célom más, kutyákkal foglalkozó weboldalak megdöntése, mindössze egy olyan weboldalt szerettem volna létrehozni, ahol minden hasznos információ egy helyen megtalálható.

Kutyabajnok Kutyaiskola

Kutyabajnok Kutyaiskola

Iskolánk Nyíregyházán található. Már több mint egy éve a Kapor utcai kiképzőpályán tartjuk foglalkozásainkat, jelenleg minden vasárnap reggel 09ºº órától. (Az utca a Repülőtér utcájából balra nyíló első kis utca, a Tokaji úti benzinkút mögött.) Taglétszámunk meghaladja a húsz főt, a kutyák száma persze ennél több. Sok a német juhászkutya, de megtalálható nálunk a malinois, a labrador, a golden retriever és más kisebb termetű kutya is, a fiatalabbtól idősebbig. Ez jellemző a gazdikra is, 10 évestől 50 évesig minden korosztály képviselve van, a közös nevező a jó társasaság és a kutyázás szeretete.

Tuti menü