Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyapszichológia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Mancsok - Tanácsok [5. oldal]
részletek »

Kutyapszichológia képes leírás: Mancsok - Tanácsok [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kutyapszichologia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Mancsok kutyaegészségügy

Mancsok kutyaegészségügy

A kutya nem eldobható tárgy, de még csak nem is egyszerű háziállat. A kutya etológiájával foglalkozó szakemberek szerint a kutyát nem egyszerűen háziasítottuk a farkasból, de humanizáltuk is. Ez azt jelenti, hogy a falkában élő, nagyfokú együttműködési készséget mutató, mára már kihalt ázsiai farkasfajból a háziasítás során az összes állatfaj közül azemberrel leginkább együttműködni képes és magatartásában az emberre leginkább hasonlító élőlény fejlődött ki: a kutya. Még a biológiailag hozzánk legközelebb álló főmajmok sem képesek olyan kommunikációs bravúrokra, mint mondjuk egy puli, amelyik a juhász pillantását követve annak szeméből olvassa ki a feladatot. Semmilyen más állatfaj sem képes hasonlóra, beleértve a főemlősöket is.

Mancsos Tanoda

Mancsos Tanoda

Mancsos Tanoda megnyitotta kapuit, várunk mindenkit szeretettel! Minden hétvégén 9-12 óráig. Az első látogatás ingyenes, a többi képzés alapján. Szolgáltatásaink: óvoda, alapfokú tanfolyam, középfokú tanfolyam, rehabilitáció és klub.

Mennyi ideig lehet a kutyát magára hagyni?

Mennyi ideig lehet a kutyát magára hagyni?

Ha hosszú ideig szándékozod magára hagyni kutyádat, ne csodálkozz az időközben kialakult furcsa viselkedésén. Amikor az állat egyedül van, két nagy problémával kell szembenéznie. Az első a testi és az érzelmi kellemetlenség, mert látja, hogy szabadon van engedve és nem tudja mit szabad tennie és mit nem. Ehhez az állapothoz néha a stressz is hozzájárul, mert attól fél, hogy olyas valamit csinál, ami miatt megbüntethetik. A másik probléma abból adódik, hogy a kutya társas lényként állandóan igényli az emberek és más kutyák közelségét.

MEOE Balassagyarmat Kutyaiskola

MEOE Balassagyarmat Kutyaiskola

Kutyaiskola Balassagyarmaton! Szervezetünk kutyaiskolát működtet Balassagyarmaton az Ipoly parton lévő MEOE kutyakiképző pályán. A képzés időpontja: Vasárnaponként 9-től 12 óráig Reméljük a nálunk töltött idő Önnek és kutyájának hasznosan és kellemesen telik majd.

Nevelés a hétköznapokban

Nevelés a hétköznapokban

A nevelés-kiképzés rovatban számos, a kutya kiképzésével kapcsolatos ismeretanyag található, melyek segítségével különböző gyakorlatokat, feladatok megoldását tanulhatjuk, taníthatjuk meg a négylábú barátunknak.

Nevelési tudásbázis

Nevelési tudásbázis

Minden családban nagy esemény egy kiskutya érkezése. Legalábbis normális esetben. Semmiképpen nem szokott jó vége lenni a hirtelen jött, piacokon vásárolt-, jaj de édes kis gombócoknak. Fontos, hogy aki kutyát vesz, átérezze milyen felelősséggel jár is ez. Sajnos az első látásra vásárolt kiskutyák szinte mindig meglepetést, és ami rosszabb csalódást okoznak. Így sok kutya kerül utcára vagy menhelyekre.

Oktatókutyák

Oktatókutyák

Az állatok, különösen a kutyák alkalmazása sérült, beteg vagy idős emberek terápiájában, rehabilitációjában ma már tudományosan is elismert, bizonyítottan hatékony módszer. Az erre vonatkozó szakirodalom rengeteget tárgyalja az állatok emberekre és különösen gyerekekre tett jó hatását, azonban kevés az olyan módszer, amely az egészséges gyerekek esetében szisztematikusan, komplex módon alkalmazza az állatokat különböző nevelési, pedagógiai célok elérése érdekében.

Örökbefogadás

Örökbefogadás

A Tappancs Tanya aktuális örökbefogadható kutyáinak listája, rengeteg feltüntetett információval és segítséggel. Helyileg Szegeden találhatóak a kutyusok, de sok ideiglenes gazdánál várja, hogy végleges otthonra leljen.

SANSZ alapítvány

SANSZ alapítvány

Az állat-asszisztált terápiát, mint módszert B. Levinson, amerikai pszichológus dolgozta ki az 1960-as években, először érzelmileg zavart, illetve árva gyerekek gyógyítására. A módszert később kiterjesztette súlyos, gyógyíthatatlan betegek segítésére (akiknek enyhítette a depressziójukat), illetve idősekre, akiknél az egyedüllét és magány miatti szellemi és fizikai leépülést tudta gátolni illetve a leépülési folyamatot tudta lassítani az állatterápia segítségével.

Hirdetés
Sportdog

Sportdog

Termékeink állatok ezreinek mentették meg az életét azáltal, hogy segítettek kijavítani olyan viselkedési problémákat, mint a haszonállatok vagy a vadak hajszolását, más házi kedvencek vagy emberek megtámadását, veszélyes vagy egészségtelen anyagok elfogyasztását, gépjárművek kergetését, túlzott ugatást. Termékeink értékesek, mivel gyakran azon kutyák utolsó mentsvárát képviselik, amelyeket a viselkedési problémák miatt másképp valószínűleg el kellene pusztítani. A sikeres és hasznos eredményeknek köszönhetően sok szakember beleegyezett a használatába. A termékek nem okoznak sérülést az állatoknál Az állandó impulzus kellemetlen, ijesztő, de nem ártalmas vagy fájdalmas. A készülék célja nem az, hogy fájdalmat okozzon a házi kedvencnek, hanem az, hogy nevelje őt.

Szakmi kutyás közösségi olda

Szakmi kutyás közösségi olda

Az oldal egy közösségi portál, melyet kifejezetten a kutyabarátoknak hoztunk létre. Az oldalunkon minden kutyabolond megtalálhatja a számítását. Akkor is ha csak kellemesen szeretné eltölteni az idejét, és akkor is ha szakmai dolgok után érdeklődik. Szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak akiknek már van kutyájuk, vagy éppen most keresik a számukra legmegfelelőbb négylábú társat.

Szokások, ösztön

Szokások, ösztön

A kutyák gyakran szoktak ásni. Gyakran a virágokat is kiássák a helyükről. Ha kapnak egy csontot azt ellássák. Félretszik későbbre és ha majd egy kis finomságra vágynak csak megkeresik kiássák és befalatozzák. Az én kutyám még egy játékcsontot is elásott, mert azt hitte,hogy igazi és később mivel nem volt illata, nem találta meg.

Tanácsok kezdőknek

Tanácsok kezdőknek

Kutyusuk egészsége egyaránt fontos mindkettőjüknek, hiszen egy kutya csak betegségektől mentesen tud boldog életet élni, ráadásul bizonyos betegségek Önre is veszélyesek lehetnek. Mielőtt hazavinné kiskutyáját, javasoljuk, érdeklődjön körbe környezetében, hol található megfelelő állatorvos,akihez szükség esetén (betegség, baleset, oltások, féreghajtás) fordulni lehet. Jó, ha az állatorvos az első oltásokat otthon tudja beadni és nem kell a kiskutyát a rendelőbe elvinni. Ezenkívül nem árt, ha hétvégeken is elérhető.

Tuti menü