Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyanevelés - Kutyapszichológia képes leírás - Kutyapszichológia.tlap.hu
részletek »

Kutyanevelés - Kutyapszichológia - Kutyapszichológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyapszichologia.tlap.hu » Kutyanevelés - Kutyapszichológia
Keresés
Találatok száma - 10 db
Családi kutyák képzése

Családi kutyák képzése

Családi kutyák képzésével foglalkozó honlap, témája tanácsadás kutyatartásról, kutya nevelésről, kölyökválasztásról. A honlap által ajánlott szolgáltatások : kutyakiképzés, kutya szállítás, kutyasétáltatás, megőrzés. Érdekes cikkeket, tippeket, tanácsokat olvashatnak a honlapot látogatók, rövidesen sok szép kép, fajtaleírások is láthatóak lesznek. A kiképzést okleveles kiképző végzi, humánus, pozitív megerősítésen alapuló módszerekkel. Cél, hogy a gazdik megértsék a kutyáikat, meg tudják adni nekik, amire szükségük van, és kiegyensúlyozott, jó kapcsolat alakuljon ki közöttük.

Eboktató tanácsadás

Eboktató tanácsadás

Szeretné kutyáját képeztetni? Nevelési kérdésekben bizonytalan? Többet kíván megtudni a kutyáról, mint élőlényről? Elutazna, de nincs kire bíznia kedvencét? Ez a honlap Önnek is készült! Kellemes időtöltést!

Harcias ebek

Harcias ebek

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy módszerem nem alkalmas az agresszív kutyák természetének megváltoztatására. Bizonyos fajtákat egyenesen a harcra szelektáltak, ezek esetleges vérengző meg¬nyilvánulásait én sem tudom eltüntetni. Amire szeretném megtanítani a gazdákat, az az, hogyan kezeljék kutyáikat, hogy azok agresszív ösztönei lehetőleg fel se ébredjenek. Kérem önöket, ha ilyen kutyafajtával dolgoznak, a legnagyobb körültekintéssel gyakoroljanak velük!

Kiskutya - szobatisztaság

Kiskutya - szobatisztaság

Egy kiskutyának néhány óránként szükséges elvégeznie dolgát. A gyakoriság később csökkeni fog, ahogy idősebb lesz, és jobban tudja kontrolálni. Amikor kicsi, az alábbi időszakokban mindig vidd a kijelölt helyre: - Reggeli sétáltatáskor - Alvások után - Minden étkezés után - Minden játék, vagy tanítás után - Ha hosszabb ideig egyedül van, miután hazaérsz - Közvetlenül lefekvés előtt Ha minden nap, a nap ugyanazon szakaszában viszed ki őt, mindkettőtök számára kellemes rendszerességre szoktatod, mely meglátod, nagy előny lesz majd a jövőben. Segít kialakítani egy napi rutint, melynek eredményeképpen ő meg fogja várni, míg a legközelebbi alkalom eljön és kiviszed őt. Emellett, tanulj meg felfigyelni a jelekre, amivel a kutya jelzi, hogy ki kell mennie. Mint például: körbe-körbe szaladgál, vagy ha feszült pofával bámulja az ajtót.

Kutya nevelési tanácsok - alapelvek

Kutya nevelési tanácsok - alapelvek

A kutya nevelését nem szabad a legbonyolultabb dologgal kezdened. Szépen fokozatosan. A sikeres idomításhoz nyújtanak segítséget az alábbi alapelvek. Az idomítás nagyon fontos minden kutya számára. Nemcsak az alapvető kommunikációt segíti, mellyel jobban megérthetitek egymást, hanem sok örömöt okoz, az együtt töltött idő remek szórakozássá válhat mindkettőtök számára. Ideális esetben a kutya 8-10 hetes korában kell megkezdeni a tréninget. Ebben az időszakban még könnyebb befolyásolni a viselkedését, ez az az időszak, amikor az állat a legkönnyebben tanul. A közhiedelemmel ellentétben azonban, az idősebb kutyákat is lehet tanítani, csak nehezebben, mivel először le kell szoktatni a rossz viselkedésről, majd meg kell tanítani neki a helyeset.

Kutya szobatisztaságra nevelése

Kutya szobatisztaságra nevelése

A kutyatulajdonosok általában a maguk érdemének tulajdonítják a kutya szobatisztaságra nevelését, bár ez az ösztön minden kölyökkutyában megtalálható. A kutyák többsége önmagától válik szobatisztává, a gazdának főleg csak támogatni kell, és a szabadba való kijutás lehetőségét biztosítani. A legtöbb gond abból adódik, hogy a kölyökkutyák vizelet- és széklet-visszatartó képessége nem éri el azt a szintet, mint a felnőtt kutyáké, így gyakrabban kell kimenniük, a gazdának az első figyelemfelkeltő jelzésekre is reagálni kell.

Kutyainfo

Kutyainfo

Várjuk meg amíg a kutya elbóklászik. Kiáltsunk rá, hogy Blöki, hozzám!, vagy Morzs, gyere!, és guggoljunk le, és egy játékot lóbáljunk. A kutya minden bizonnyal odajön hozzánk. Ültessük le magunkkal szemben. Adjuk oda a játékot, és dicsérjük meg. Gyakoroljunk sokat!

kutyakiképző

kutyakiképző

Fajtakorlátozás nélkül vállalom kutyája engedelmességre nevelését, szocializálását, igény szerint bentlakással vagy otthonában, kutyasétáltatást, házhoz járást, kutyaiskolában történő képzést és őrző-védő foglalkozást ? egyéni és csoportos formában is. Érd.: Kovács Ferenc Tel.: 36 20 228 9305 Web: http://www.kutyakikepzes-kferi.gportal.h u/

Kutyanevelés

Kutyanevelés

Eldöntöttük azt, igen is kell kiskutya a házhoz. Hát rajtra. Szóljunk a ismerősnek ráér 1 1 2 óra hosszára, hogy kölyök kutyáért akarunk menni és autóhoz jó volna sofőr. Minden rendben van vigyünk magunkkal törlőrongyot az esetleges bepiszkítás ellen. A színhelyre érve ismerkedjünk anyakutyával, majd a kölyök kutyával. Kezdjünk játszani vele. Fárasztjuk ezzel. Így könnyebb lesz a dolgunk a szállítással. Lássuk többször is megáll lihegni és piheni, akkor oké. De ne essünk túlzásba. Vegyük a karunkba és séta az autó irányába. Szálljunk a vezető háta mögé. Az ajtókat óvatosan csukjuk. Lassan gurulva indulhatunk. A pilóta tapintatosan kezelje a kuplongot és féket meg a kormányt. Beszélgessünk és simogassuk. Sokkal nyugodtabban viseli az utazást. Megérkeznek mutassuk meg tányérjait kajával, fekvőhelyét, környezetet. Előfordulhat nyugtalan lesz ez a első éjszakánk, de pár nap múlva már elfelejti az előző helyett, ahonnan hoztuk. Ekkor simogatással nyugtassuk, nyüszít és nem találja a helyet.

Hirdetés
Nevelés a hétköznapokban

Nevelés a hétköznapokban

A nevelés-kiképzés rovatban számos, a kutya kiképzésével kapcsolatos ismeretanyag található, melyek segítségével különböző gyakorlatokat, feladatok megoldását tanulhatjuk, taníthatjuk meg a négylábú barátunknak.

Tuti menü