Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyatartás - Kutyapszichológia képes leírás: Kutya - Tanácsok [2. oldal]
részletek »

Kutyatartás - Kutyapszichológia: Kutya - Tanácsok [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kutyapszichologia.tlap.hu » Kutyatartás - Kutyapszichológia
Keresés
Találatok száma - 29 db
Kutya a lakásban - miért ne?

Kutya a lakásban - miért ne?

Nagyon szigorú vélemények szerint nem szabadna lakásban kutyát tartani - az nem jó a gazdinak, a kutyusnak meg végképp. Kislakásban élő tulajdonosok szerint viszont szeretettel, odafigyeléssel és törődéssel teljessé tehető a városi kutyák élete is. Sokkal többen szeretik a kutyákat, mint ahányan kertes házban élnek. Ebből következik, hogy sokan tartanak messze nem ideális helyen, olykor szűk lakásokban kutyust. Egyes négylábúakat a gazdik szinte családtagként kezelnek, és az ilyen szerető környezetben még egy panellakásban is lehet jó sora a kutyának. Persze a komfortérzet kialakulásához néhány szabályt be kell tartania az eb tulajdonosának, akinek kötelessége kutyáját is megtanítani bizonyos viselkedési formákra.

Kutya a lakásban? Nem lehetetlen!

Kutya a lakásban? Nem lehetetlen!

Chihuahua. Ez az apró, mindössze 15-20 cm magassággal büszkélkedő eb számtalan reklám nélkülözhetetlen alakja. Apró termete, őzike szemei, denevérre emlékeztető fülei közismertté tették. Mérete fordított arányban áll árával: a világ egyik legkisebb kutyája lévén, az egyik legdrágább is. Apró termete ellenére heves vérmérsékletű: minden zajra figyelmes, és megugatja az idegeneket. Tacskók. Ha tacskót szeretnénk, már nem kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni. Kedves, nyugodt állat, minden környezethez kitűnően alkalmazkodik. A választásnál fontos szempont lehet, hogy luxus-ebet, vagy vadászathoz tenyésztett fajt választunk. Előbbi jobban érzi magát a lakásban, míg az utóbbi sokkal edzettebb. Bichon frise. Nem tudom, érdemes-e egy-egy fajt jellemezni, hiszen minden kutya külön egyéniség. Egy azonban biztos: e faj képviselői, mintha lakásba lennének teremtve. Rendkívül emberszerető, játékos kutyák, ugyanakkor nem rendetlenkednek, és jobb esetben a gazdi papucsát sem szedik szét, ha nem foglalkozunk velük. Bár mozgékony kutyák, képesek realizálni, ha a gazdi nem ér rá, s ekkor inkább az alvás mellett döntenek.

Kutya Hidroterápia - rehabilitációs központ kutyáknak

Kutya Hidroterápia - rehabilitációs központ kutyáknak

A bioptron lámpa (polarizált fény) használata egy olyan fényterápián alapuló módszer, mely pozitív és szelíd hatást gyakorol a szervezet biológiai rendszerére. Ez a módszer sajátságosan aktiválja az öngyógyító erőket, segíti a szervezetet és beindítja a regeneratív folyamatokat. Ideális kiegészítője a hagyományos orvosi kezeléseknek. Naponta használható. Különösen alkalmas csontok, törések, repedések gyógyulási idejének csökkentésére. A színek gyógyhatásának használata tökéletesen természetes megoldás, hiszen maga a természet is alkalmaz színterápiát napfelkeltétől napnyugtáig.

Kutyalap

Kutyalap

Üdvözlet minden kedves kutyabarátnak! Fellai Ágnes vagyok, az oldal új szerkesztője, egy rottweiler és egy francia bulldog büszke gazdája. A portál folyamatosan megújul, célja azonban változatlan marad - igyekezni fogok érdekes témákkal, fajtaismertetőkkel kielégíteni a látogatók érdeklődését; mindemellett pedig rendkívül fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet a felelősségteljes állattartás fontosságára - hiszen a menhelyekre kerülő kutyák és a kóbor állatok száma hűen tükrözi: nem mindenki alkalmas arra, hogy kisállatot tartson. Kellemes böngészést kívánok, a mottó pedig maradjon mindig ugyanaz: egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.

Kutyamasszázs

Kutyamasszázs

Az egész szervezetre általános hatást gyakorol. a test fizikai és pszichikai állapota javul. Fizikailag a masszázs jótékony hatásaihoz tartozik a merev, túlfeszített izmok ellazítása és tonizálása (a petyhüdtek tónusát javítja), a vénás vérkeringés segítése, az idegrendszer megnyugtatása, a nyirok áramlás serkentése, valamint az izületekben található kötőszövet feszesítése. A masszázs hatással van a test anyagcseréjére, fokozódásával a test salakanyagai gyorsabban távoznak. Helyi vérbőséget okozva fokozódik a vérkeringés. Energetizálás.

Kutyapszichológia cikkgyűjtemény

Kutyapszichológia cikkgyűjtemény

Egy általános, mindent felölelő cikkgyűjtemény a kutyafajtákról, tenyésztésről, tartásról és nevelésről. Ezen kívül megtalálható rengeteg hasznos link a témával kapcsolatban, kérdéseinket feltehetjük állatorvosnak, kutyaterapeutának és kutyakozmetikusnak is!

Kutyatartás: hogyan?

Kutyatartás: hogyan?

Öröm a házban! Végre hazavittük a kiskutyát! A természet egy kis csodája a városi lakótelep egyhangúságában. Bejárja a lakást, végigszaglász mindent, csóválja a farkát és boldogan arcon nyal, mert természetesen ilyenkor a kétlábú lény is a padlón ücsörög, és mámorosan figyeli a kis élőlény ismerkedő lépéseit. Jaj! egy kis tócsa! Nem baj, majd feltöröljük. Olyan aranyos ahogy szinte gurul a bútorok között.

Kutyavilág

Kutyavilág

Igazából nem szeretnélek titeket ezzel olyan hosszan untatni, úgyhogy csak röviden és tömören a lényeget a honlapról, magamról és persze az ebemről. Én 1988. 06. 08-án születtem Székesfehérváron. Jelenleg gimnáziumba járok. Mimivel járó közös életem pár éve kezdődött egy szép nyári napon. Akkor még elfért a tenyeremen, és olyan volt, mint egy kis manó. Hatalmas füleivel és éppen növekedni kezdő szőrével úgy festett, mint egy kemoterápiás nyuszi. /amúgy ő egy westi kislány./ Azóta nagyon szép kutyus lett belőle és majdnem tökéletesen elsajátította az agility alapjait. Első versenyünkön 7. helyezést értünk el./ Amire én nagyon büszke vagyok, mert igazából a sebességével vannak gondok./ A honlapról csak röviden annyit, hogy minden lesz rajta /idővel / amit a kutyákról tudni kell és a kutyákkal kapcsolatos. Agility és még sok más kutyás sport. Remélem bárkinek bármilyen kérdése, mondani valója lesz bizalommal fordul hozzám.

Mancsok kutyaegészségügy

Mancsok kutyaegészségügy

A kutya nem eldobható tárgy, de még csak nem is egyszerű háziállat. A kutya etológiájával foglalkozó szakemberek szerint a kutyát nem egyszerűen háziasítottuk a farkasból, de humanizáltuk is. Ez azt jelenti, hogy a falkában élő, nagyfokú együttműködési készséget mutató, mára már kihalt ázsiai farkasfajból a háziasítás során az összes állatfaj közül azemberrel leginkább együttműködni képes és magatartásában az emberre leginkább hasonlító élőlény fejlődött ki: a kutya. Még a biológiailag hozzánk legközelebb álló főmajmok sem képesek olyan kommunikációs bravúrokra, mint mondjuk egy puli, amelyik a juhász pillantását követve annak szeméből olvassa ki a feladatot. Semmilyen más állatfaj sem képes hasonlóra, beleértve a főemlősöket is.

Hirdetés
Nevelési tudásbázis

Nevelési tudásbázis

Minden családban nagy esemény egy kiskutya érkezése. Legalábbis normális esetben. Semmiképpen nem szokott jó vége lenni a hirtelen jött, piacokon vásárolt-, jaj de édes kis gombócoknak. Fontos, hogy aki kutyát vesz, átérezze milyen felelősséggel jár is ez. Sajnos az első látásra vásárolt kiskutyák szinte mindig meglepetést, és ami rosszabb csalódást okoznak. Így sok kutya kerül utcára vagy menhelyekre.

Örökbefogadás

Örökbefogadás

A Tappancs Tanya aktuális örökbefogadható kutyáinak listája, rengeteg feltüntetett információval és segítséggel. Helyileg Szegeden találhatóak a kutyusok, de sok ideiglenes gazdánál várja, hogy végleges otthonra leljen.

Tanácsok kezdőknek

Tanácsok kezdőknek

Kutyusuk egészsége egyaránt fontos mindkettőjüknek, hiszen egy kutya csak betegségektől mentesen tud boldog életet élni, ráadásul bizonyos betegségek Önre is veszélyesek lehetnek. Mielőtt hazavinné kiskutyáját, javasoljuk, érdeklődjön körbe környezetében, hol található megfelelő állatorvos,akihez szükség esetén (betegség, baleset, oltások, féreghajtás) fordulni lehet. Jó, ha az állatorvos az első oltásokat otthon tudja beadni és nem kell a kiskutyát a rendelőbe elvinni. Ezenkívül nem árt, ha hétvégeken is elérhető.

Tuti menü